|
Toets ENTER om te zoeken
Jouw wereld in beeld
Waarom op vakantie gaan in Europa een heel goed id...
Liever niet onderuit in de sneeuw? Zo ga je veilig...
Kneuterige televisie van het kaliber Boer Zoekt Vr...

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Lace Up:
Foto: Anne de Buck
Anne over YLBB: “Het is authentiek en dat is één van de redenen dat het zo succesvol is”
Waarom jij dit moet checken
Deze chick eet en reist... en verdient daar geld mee!

Anne de Buck (33) heeft de perfecte job: ze reist de hele wereld over om cityguides te maken en wordt daardoor bijna iedere week wakker in een andere stad. Deze chick heeft dus echt van haar hobby haar werk gemaakt. Ze heeft een succesvolle blog én sinds deze maand liggen er twee (ja, twee in één keer) boeken van haar in de winkel: ‘Wanderlust‘ (over reizen) en ‘De Amsterdam City Guide‘ (over Amsterdam). Pretty awesome, right? Omdat we dit soort powerchicks bij Lace Up wel interessant vinden, vroegen we hoe haar ze dit voor elkaar heeft gekregen. 

Lees ook: 5 dingen die ik heb geleerd van het boek ‘Live Love Run’

Foto: Anne de Buck
Foto: Anne de Buck

Beschrijf jezelf eens in één zin?

“Ik ben een nieuwsgierige Amsterdamse meid met wanderlust, een goed gevoel voor smaak en een onuitputtelijke energie om keihard te werken.”

Hoe heb je je succes bereikt? Is het allemaal begonnen met je blog?

“Als je mij zes jaar geleden had gevraagd wat ik nu zou doen, had ik zeker niet geantwoord dat ik voor mijn travel en lifestyle blog de hele wereld over zou reizen. Dat is niet heel erg realistisch namelijk.

Het was totaal niet mijn intentie om van mijn blog mijn baan te maken.

“Ik ben het echt gestart vanuit mijn passie voor hotspots en reizen. Ik ging namelijk al minimaal zes keer per jaar op vakantie en vier keer per week uit eten. Your Little Black Book is dus ontstaan omdat ik deelde wat ik al deed. Niet omdat ik gratis wilde reizen of gratis uit eten wilde.

Het is authentiek en dat is, als je het mij vraagt, één van de redenen dat mijn platform zo succesvol is.”

Heb je ook fouten gemaakt?

“Eerlijk? Ik zou niet direct iets kunnen noemen. Mijn motto is dat mislukken zoveel leuker is dan niet proberen. Het is juist dan de kunst om er als ondernemer een draai aan te geven en er vervolgens wél iets succesvols van te maken. Maar voor Your Little Black Book heeft alles de afgelopen jaren echt heel goed uitgepakt.”

Foto: Anne de Buck
Foto: Anne de Buck

Wie of wat is je grootste inspiratiebron?

“Als in een persoon, bedoel je? Niemand buiten mijzelf. Of naja, Amsterdam is natuurlijk mijn inspiratiebron geweest voor De Amsterdam City Guide. In Wanderlust deel ik écht mijn persoonlijke ervaringen, daarbij is mijn leven als professioneel travelblogger de grootste inspiratiebron geweest voor het schrijven van dit boek.”

Wat hoop je met je boek te bereiken?

“Ik hoop mensen te inspireren meer uit hun stad of hun reizen te halen. De boeken staan bomvol tips, maar zijn allebei toch heel erg verschillend. Met de Amsterdam City Guide leer je de stad echt kennen. Of je er nou woont of er een dagje naartoe gaat. Met deze guide leer je de stad echt kennen als een local.

In Wanderlust geef ik een kijkje in mijn leven als professioneel travelblogger en deel ik inside tips en tricks op allerlei reisvlakken. In deze guide komen travel, style en food samen.

Ik kan je garanderen dat na het lezen van dit boek geen reis meer hetzelfde zal zijn. Écht.

Wat is je ultieme geluksmoment?

“Als ik samen met mijn vriend op reis ben. Lekker twee weken onafscheidelijk zijn én leuke dingen doen.”

Hoe vier jij je successen?

“Ik geloof erin dat je iedere dag een feestje van het leven moet maken. Maar als ik écht grote successen heb, dan vier ik dat met een mooi designer item.”

Meestal zijn dat Chanel oorbellen.

Meer van dit soort artikelen? Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!

Ondertussen lifestyle feed is momenteel niet beschikbaar.

Meer lifestyle op
Logo002Lace Up, girl. Get out there and make things happen
Powered by: