|
Toets ENTER om te zoeken
Jouw wereld in beeld
Waarom op vakantie gaan in Europa een heel goed id...
Liever niet onderuit in de sneeuw? Zo ga je veilig...
Kneuterige televisie van het kaliber Boer Zoekt Vr...

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Lace Up:
Foto: YouTube
Chelsie (24) is ondanks haar verlamming een dansinspiratie voor velen
Waarom jij dit moet checken
Ze blijft gewoon haar droom volgen!

De 24-jarige Chelsie Hill uit Amerika had één grote droom: professioneel danseres worden. Maar na haar auto-ongeluk in 2010, leek het erop dat ze deze droom nooit meer waar zou kunnen maken. Ze raakte vanaf haar middel naar beneden namelijk verlamd. Gelukkig is ze geen opgever en vond ze een andere manier om deze droom waar te maken met haar rolstoel.

Lees ook: Lili Lo (20) is door haar afwijkingen uniek met haar beautyvlogs

Ongeluk

Chelsie kwam in een auto-ongeluk terecht door een dronken bestuurder. Toen de artsen haar vertelden dat ze nooit meer zou kunnen lopen, reageerde ze anders dan hoe de meesten waarschijnlijk zullen reageren. Ze zei:

Vergeet lopen, ik wil gewoon kunnen dansen!

Ze kwam een video tegen van een vrouw die in haar rolstoel kon dansen en was direct geïnspireerd. Het gaf haar weer hoop en ze wist wat ze wilde doen met haar leven. Negen maanden na het ongeluk van Chelsie, ontmoette ze de vrouw van het filmpje, Auti Angel. Dit was eigenlijk het begin van haar carrière.

Dansgroep

Chelsie zit eigenlijk alles behalve stil in haar rolstoel. Ze vond het een goed idee om langs scholen te gaan met de dansgroep om jongeren ervan bewust te maken dat dronken achter het stuur stappen geen goed idee is. Ze reisde het hele land door en sprak voor grote groepen over haar ongeluk.

Hierdoor ontmoette ze veel vrouwen die in een rolstoel zaten en ook wilden dansen. Inmiddels heeft ze haar eigen team en besloot ze om danslessen te organiseren. De 24-jarige richt zich vooral op hiphop dans omdat je hierbij je bovenlichaam goed kan gebruiken. Omdat lang niet iedereen deze lessen bij kon wonen, filmt ze de lessen ook zodat meisjes thuis ook haar pasjes kunnen leren.

Iedereen kan tegenwoordig tutorials online zetten, dus waarom zou ik het niet doen?!

De hoop om ooit weer te kunnen lopen, heeft ze nog niet opgegeven. Ze is veel in de sportschool te vinden om haar spieren zo sterk mogelijk te maken en hoopt dat ze ooit weer de volledige controle over haar onderlichaam kan krijgen.

Benieuwd geworden naar de rolstoeldans van Chelsie? Bekijk haar video:

Meer van dit soort artikelen? Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!

Ondertussen lifestyle feed is momenteel niet beschikbaar.

Meer lifestyle op
Logo002Lace Up, girl. Get out there and make things happen
Powered by: