|
Toets ENTER om te zoeken
Jouw wereld in beeld
Waarom op vakantie gaan in Europa een heel goed id...
Liever niet onderuit in de sneeuw? Zo ga je veilig...
Kneuterige televisie van het kaliber Boer Zoekt Vr...

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Lace Up:
Foto: Instagram/bethanyhamilton
Surfchick (26) heeft nog maar één arm en doet het onmogelijke
Waarom jij dit moet checken
Ondanks haar handicap weet ze toch behoorlijk hoog te scoren!

Toen Bethany Hamilton (26) nog maar 13 jaar oud was, werd haar arm eraf gebeten door een tijgerhaai. Het meisje was toen al een behoorlijk surftalentje, maar toen ze op een ongelukkig moment op haar plank in het water lag te rusten kwam er een haai van zo’n vier meter lang op haar af. Dit beest hapte haar volledige arm eraf. Toch liet ze zich niet tegenhouden om haar droom achterna te gaan. Een maand na het incident stond ze namelijk al gewoon weer op haar plank.

Lees ook: Kanya (23) werd geboren zonder benen en is nu succesvol lingeriemodel

Opgegeven droom

Surfen met één arm is bijna onmogelijk, je hebt beide armen namelijk nodig voor het evenwicht. Bethany viel dan ook keer op keer in het water, maar ze bleef volhouden. Hoe hard ze ook trainde, meer dan een paar (voor haar) opvallende prestaties zou ze nooit komen. Het beklemmende gevoel om steeds weer om te vallen in zee, verdween niet en ze besloot in 2010 om haar droom om professioneel surfer te worden, op te geven. Vanaf dat moment was ze bezig met het verfilmen van haar leven voor de film ‘Soul Surfer’.

Droom

Maar daar bleef het gelukkig niet bij. Haar passie voor surfen bleef: “Mijn passie voor deze sport was groter dan mijn angst voor haaien.” Na de geboorte van haar zoontje Tobias keerde Bethany terug in de competitie. Ze was sterker dan ooit, zowel fysiek als mentaal.

De drang om op hoge golven te surfen en mijn grenzen te verleggen, bleek nooit te zijn verdwenen.

Haar eerste doel van haar comeback was tijdens ‘Jaws’ vlakbij het Hawaïaanse eiland Maui. Ze pakte de golf alsof het haar niets deed, zoals je in dit filmpje kan zien:

Haar tweede doel was competitiesurfen tegen de allerbeste. Afgelopen week liet ze deze droom uitkomen en die heeft ze dan ook ruimschoots overtroffen. Ze kreeg een wildcard voor de Woman’s Pro op Fiji en eindigde hier als derde. Dit betekent dat ze ondanks haar handicap toch zesvoudig wereldkampioene Stephanie Gilmore én toptalent Nikki van Dijk versloeg. Hoe knap?!

Bethany is in ieder geval lekker bezig en haar volgende doel ligt ook al vast: een vervolg maken op haar film onder de naam: Surfs Like A Girl.

Meer van dit soort artikelen? Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!

Ondertussen lifestyle feed is momenteel niet beschikbaar.

Meer lifestyle op
Logo002Lace Up, girl. Get out there and make things happen
Powered by: