|
Toets ENTER om te zoeken
Jouw wereld in beeld
Hoe moeilijk is het om je boterham te verdienen me...
Welke Pioneer nomineer jij voor de Jonge 100 van 2...
Waarom voel je vlinders in je buik als je verliefd...
De verborgen onderwaterwereld van Boedapest is als...
In elkaar geslagen worden puur omdat je homo bent
Deze twee gasten met kleurenblindheid zien voor de...
De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Lace Up:
Foto: Tess Posthumus
Tess (27) is prof cocktailmaker: “Het is echt een uit de hand gelopen bijbaan”
Waarom jij dit moet checken
Voor deze carrière zou ik tekenen!

Tess Posthumus is 27 jaar, maar heeft nu al dé perfecte carrière: ze heeft haar eigen boek ‘Cocktails met Tess‘ (over cocktails), succesvol blog (over cocktails), column in Het Parool, job als bartender én ze is genomineerd voor international best cocktail maker (hehe). En oh: ze heeft ook nog eens twee studies aan de universiteit gedaan. Omdat we dit soort powerchicks bij Lace Up wel interessant vinden, vroegen we hoe ze dit voor elkaar heeft gekregen. 

Lees ook: 5 dingen die ik heb geleerd van ‘De Jonge Foodie’

Foto: Tess Posthumus
Foto: Tess Posthumus

Hoe ben je in het wereldje van de cocktails terecht gekomen?

“Het is echt een uit de hand gelopen bijbaan. Naast mijn studie heb ik in héél veel verschillende soorten horeca gewerkt. Toen ik bij Door 74 ging werken – wat één van de beste 50 barren ter wereld is – heb ik écht heel veel geleerd. Toen is de bal gaan rollen.”

Je bent genomineerd voor international bartender of the year, wat maakt jou dan zo speciaal?

“Ik heb de laatste paar jaren heel wat prijzen gewonnen, je valt daardoor al sneller op. Daarnaast organiseer ik ook een barshow (de enige Nederlandse show die gericht is op de bar) en geef ik internationale seminars.”

Drink je dan zelf ook veel alcohol?

“Haha, ik houd wel van een borrel (Tess is een Brabander), maar dat kan ik bedwingen.”

Foto: Tess Posthumus
Foto: Tess Posthumus

Heb je fouten gemaakt in je carrière?

“Nee, eigenlijk niet. Je leert namelijk overal van. De studies die ik gedaan heb (Media & Cultuur en Sociologie) hebben niets met mijn werk te maken, maar hebben mij wel geholpen met mijn beroep; ik heb meer inzicht. Ik kan nu bijvoorbeeld goed filmen én heel goed met autoriteiten praten. Het heeft dus goed uitgepakt. Ik ben geen socioloog, maar indirect weer wel.”

Hoe vier jij je successen en wat zijn jouw geluksmomenten?

“Lekker uit eten gaan met mijn vrienden.”

Als jij jezelf in één zin zou omschrijven, hoe zou je dat dan doen?

“Pfoe, dat vind ik wel echt een moeilijke hoor. Ik ben in ieder geval altijd in voor gezelligheid. Als ik iets voor elkaar wil krijgen ga ik er ook echt voor, misschien dat ik wel licht perfectionistisch ben.”

Verder neem ik mijn vak heel erg serieus, maar mezelf niet echt.

Wij mogen 3x het boek Cocktails met Tess weggeven! Laat ons in een reactie onder deze Facebook-update of deze Instagram post weten welke cocktail jij graag wil leren maken en wie weet krijg jij één van de exemplaren! We maken de winnaars over een week bekend.

Meer van dit soort artikelen? Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!
Meer lifestyle op
Logo002



Lace Up, girl. Get out there and make things happen
Powered by: