|
Toets ENTER om te zoeken
Jouw wereld in beeld
Waarom op vakantie gaan in Europa een heel goed id...
Liever niet onderuit in de sneeuw? Zo ga je veilig...
Kneuterige televisie van het kaliber Boer Zoekt Vr...

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Lace Up:
Foto: Mirror
22-jarige anorexia patiënt vertelt over haar dieptepunt van 29kg
Waarom jij dit moet checken
Ongelofelijk dat ze zo hard heeft terug gevochten.

Op 14-jarige leeftijd leed Gemma Walker al aan anorexia nervosa en boulimia. Op haar dieptepunt woog zij nog maar 29 kilo. De dokter vertelde haar dat ze binnen 48 uur zou kunnen sterven als ze niet in behandeling zou gaan. Dit was voor Gemma het moment om te vechten.

In de afgelopen zeven jaar is Gemma drie keer in het ziekenhuis opgenomen waarvan één keer als noodgeval. Ze heeft twee keer een langdurig psychiatrisch- en her-voedingsprogramma gevolgd.

Lees ook: 26-jarige met anorexia is woest om dit sexy ‘anna rexia’ kostuum voor Halloween

Foto: Mirror
Foto: Mirror

De foto’s van vroeger

Vorige week heeft ze voor het eerst enkele foto’s van zichzelf gedeeld.Ze wil andere meisjes met een eetstoornis waarschuwen voor de gevolgen. “Ik vind het nog steeds moeilijk om naar de foto’s te kijken”, vertelt Gemma. “Niet zozeer omdat ik er dan aan herinnerd wordt hoe ik er uitzag, maar omdat ik herinnerd wordt aan hoe ik me voelde.”

Ik voelde me verdoofd en hoopte elke dag dat ik in mijn slaap dood zou gaan. Ik was er klaar voor.

Foto: Mirror
Foto: Mirror

Het verdriet

De vader van Gemma vertelt dat hij bij het zien van de foto’s het vreselijke gevoel van toen weer terug krijgt. “Het waren de zwaarste en engste jaren van mijn leven”, vertelt hij. “Elke ochtend ging ik bij haar kijken en luisterde of haar zwakke hartje nog aan het kloppen was”.

Sommige nachten zaten mijn vrouw en ik gewoon bij haar op de grond. Gewoon om bij haar te zijn. Er was niks anders wat we konden doen.

Haar herstelproces

Tijdens haar herstel, heeft Gemma veel met eetbuien geworsteld. Haar gewichtstoename gebeurde heel snel. “In zeven maanden was ik 40 kilo aangekomen”, vertelt Gemma. “Dit was het dubbele van mijn lichaamsgewicht.”

Foto: Mirror
Foto: Mirror

Nu, op 22-jarige leeftijd heeft Gemma haar herstelproces al zes maanden volgehouden. Dit viert ze met het lanceren van haar eigen bedrijf: Rejuvenete.me. Het bestaat uit de verkoop van beauty producten. “Ik geloof dat ik helemaal van anorexia hersteld ben. Het was een groot hoofdstuk uit mijn leven, maar ik heb het nu afgesloten.”

Ik ben het gelukkigste wat ik ooit ben geweest. Het is een geweldig gevoel.

Meer van dit soort artikelen? Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!

Ondertussen lifestyle feed is momenteel niet beschikbaar.

Meer lifestyle op
Logo002Lace Up, girl. Get out there and make things happen
Powered by: