|
Toets ENTER om te zoeken
Jouw wereld in beeld
Waarom op vakantie gaan in Europa een heel goed id...
Liever niet onderuit in de sneeuw? Zo ga je veilig...
Kneuterige televisie van het kaliber Boer Zoekt Vr...

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Lace Up:
5 dingen die ik heb geleerd van het boek ‘De Jonge Foodie’ + WIN
Waarom jij dit moet checken
Zo weet jij of je het boek moet kopen of niet!

Een paar weken geleden interviewde ik de 17-jarige Alessandra. Nadat het meisje een auto-immuunziekte kreeg en in een rolstoel terecht kwam, kreeg ze van de dokter een hele lijst mee met dingen die ze niet meer mocht eten (nooit meer pizza!). Er bleven vooral gezonde dingen als groente en fruit over. Na wat experimenteren kwam Alessandra erachter dat gezond niet per se smakeloos en saai hoeft te zijn. Door haar gezonde levensstijl voelt ze zich nu weer helemaal oké en doet ze zelfs drie keer per week aan atletiek!

Lees ook: Alessandra (17) brengt haar eigen kookboek uit: “Gezond eten hoeft echt geen straf te zijn

Alessandra besloot een blog te beginnen en nu, anderhalf jaar later, kun je zelfs een kookboek van haar kopen! Ik heb dat boek natuurlijk even opengeslagen, om te kijken of jij het boek zou moeten kopen. Vijf dingen die ik heb geleerd van ‘De Jonge Foodie’:

Niet elke calorie is gelijk

Meestal, als je bezig bent met gezonder eten en afvallen, let je heel erg op de calorieën. Maar volgens Alessandra zou je dat niet echt moeten doen. Als je gezonde dingen eet, komt het namelijk met die calorieën ook wel goed. “Je kan zomaar 500 calorieën aan cake wegwerken, maar zou jij ook vijf appels (evenveel calorieën) kunnen veroberen? We weten allemaal dat 200 calorieën Snickers erger zijn dan 200 calorieën sla. Ja, het is hetzelfde getal, maar je kunt je vast wel voorstellen dat ze een heel andere uitwerking hebben op je lijf, op je energieniveau en op je stemming.”

IT’S HERE! 🎉🎉🎉

A photo posted by Alessandra (@thefoodieteen) on

Niet alles wat gezond is hoeft saai, niet lekker of duur te zijn

Alessandra blijft benadrukken dat je echt niet alleen droge blaadjes sla naar binnen hoeft te werken. Je kunt in haar kookboek namelijk ook chocolade- hazelnoottruffels, geweldige kipfajita’s of een heerlijke stapel pannenkoekjes vinden. Om gezond eten niet te duur te maken geeft Alessandra als tip om echt seizoensgroenten en -fruit te eten. Aardbeien zijn in de winter bijvoorbeeld superduur en niet eens heel lekker!

A behind the scenes shot of the life of a food blogger… excuse the messy bun + yoga pants! 📷

A photo posted by Alessandra (@thefoodieteen) on

Als je echt gezond wil leven zal je ook veel zelf moeten maken

“Maar duurt dat niet super lang elke keer?” vroeg ik toen ik tegenover Alessandra in een café zat. Volgens haar viel dat best mee. Tuurlijk, de eerste paar keren wel. Maar daarna ken je het recept en weet je hoe je de dingen moet maken. Alessandra zelf staat tegenwoordig een kwartier eerder op dan voor haar auto-immuunziekte en zorgt dat ze op zaterdag of zondag een paar uur de tijd heeft om bijvoorbeeld wat snacks voor te bereiden.

Gezond eten is niet een magisch trucje om gezond te worden

Slaap, goed omgaan met stress, lichaamsbeweging en eventueel het gebruik van natuurlijke schoonheidsproducten spelen net zo’n grote rol. Daarom is Alessandra’s boek niet alleen een kookboek, maar vertelt ze ook hoe jij kan mediteren (want hoe krijg je in hemelsnaam je chaotische hoofd stil?), laat ze yoga-oefeningen zien voor ’s ochtends en ’s avonds en vertelt ze je hoe je beste kunt omgaan met stress.

Een gezonde levensstijl draait niet alleen om uiterlijk, maar ook om een verbetering van binnen

En dan bedoel ik niet alleen dat jij je energieker en beter gaat voelen als je gezonder gaat leven. “Als je jezelf onrealistische doelen of eisen stelt –‘ik kan pas van mijn lichaam houden als ik die broek pas/10 kilometer kan hardlopen/ gespierder ben’ – voed je alleen maar dat ongelukkige gevoel en die negatieve gedachten. Accepteer het lichaam dat je nu hebt, precies zoals het nu is. Dat betekent nog niet dat je er niet mee aan de slag kunt als je dat wilt.” Alessandra’s tip is om elke ochtend als je opstaat even stil te staan bij een paar dingen die je leuk vindt aan jezelf. Daarnaast kan je elke avond even denken aan alles wat je hebt bereikt, dat hoeft geen hele carrière of zo te zijn. Al is het dat kut tentamen halen!

Wij mogen drie boeken weggeven! Vertel in de Facebook-comments wat jouw enigszins favo gezonde recept is en wie weet krijg jij één van de exemplaren.

Meer van dit soort artikelen? Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!

Ondertussen lifestyle feed is momenteel niet beschikbaar.

Meer lifestyle op
Logo002Lace Up, girl. Get out there and make things happen
Powered by: