|
Toets ENTER om te zoeken
Jouw wereld in beeld
Waarom op vakantie gaan in Europa een heel goed id...
Liever niet onderuit in de sneeuw? Zo ga je veilig...
Kneuterige televisie van het kaliber Boer Zoekt Vr...

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Lace Up:
Foto: Pexels
5 zuivelvrije ontbijtjes om de dag goed mee te beginnen
Waarom jij dit moet checken
Last van onzuiverheden? Dat zou best kunnen komen door het eten van zuivel.

Tegenwoordig lezen we steeds vaker artikelen over het feit dat zuivel voor behoorlijk wat onzuiverheden kan zorgen. Pukkels of acné zouden het gevolg kunnen zijn van het eten van (veel) zuivel. Nu ben ik iemand die het liefst elke dag ontbijt met een bak kwark, om daarna lekkere koffie klaar te maken mét melk. En een lunch zonder kaas bestaat voor mij vrijwel niet (waarom zou ik dat opgeven?!).

Onzuiverheden

In dit artikel las ik over een meisje dat zich afvroeg waar de onzuiverheden op haar gezicht toch vandaan kwamen. Na wat onderzoek bleek de kans vrij groot te zijn dat het kwam door zuivel. En dat zou best kunnen kloppen, bedacht ze. Sinds enige tijd nam ze elke dag namelijk een flinke latte macchiato. En laat ze nu net vanaf ongeveer dat moment last hebben van een onzuivere huid.

Ze las een artikel en kwam erachter dat zuivel en lactose-intolerantie ook problemen met je huid en holtes kunnen veroorzaken. Een huidarts legde haar uit dat intoleranties vaak komen door ontstekingen in de darmen. De darm helpt voor 70 procent mee aan je immuunsysteem en als je darmen in de problemen komen, kan dat acné of huiduitslag veroorzaken.

Zuivel

Mocht je last hebben van onzuiverheden, maar heb je geen idee waar dit vandaan komt? Dan is het misschien een idee om een periode te stoppen met het eten van zuivel om te checken of het daar mee te maken heeft. Probeer eens soja- of amandelmelk in je koffie in plaats van normale melk. En om je een beetje op weg te helpen wat ontbijt betreft, hebben we de lekkerste, zuivelvrije ontbijtjes voor je opgezocht:

1.  Smoothiebowls

Heb je de tijd om een flink ontbijt te maken? Maak dan eens een smoothiebowl! Als je (net als ik) niet precies weet hoe je dit moet maken of wat lekkere combinaties zijn, check dan vooral even dit artikel met de 6 lekkerste smoothiebowls.

2. Blueberry/banaan muffins

Wat dacht je van je dag beginnen met een muffin? Klinkt misschien niet als een echt ontbijt, maar dat kan het wel zijn! Deze muffins zijn gemaakt van banaan, havermout, pindakaas en bosbessen. Hoe je dit precies maakt, lees je hier.

Foto: Pexels
Foto: Pexels

3. Kaneelbroodjes

Een échte verwennerij om je dag mee te beginnen! Deze kaneelbroodjes kunnen ook heel makkelijk vegan gemaakt worden en je hebt er niet eens bijzonder veel voor nodig! Hier lees je precies hoe je dit maakt.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

4. Groene smoothie

Gooi een banaan, wat bosbessen (of ander fruit) met twee handjes spinazie en een half glas water in de blender. Mix het één minuutje tot een gladde massa en klaar is Kees! Lekker makkelijk voor als je weinig tijd hebt in de ochtend.

5. Toast met paddestoelen en spiegelei

Ben je meer iemand die van een wat uitgebreider ontbijt houdt? Ga dan voor dit heerlijke ontbijt. Rooster een broodje, bak wat paddestoelen in een koekenpan, maak een lekker spiegeleitje en voilá: je hebt een heerlijk uitgebreid ontbijt! Check hier wat je er precies voor nodig hebt.

Foto: Sarahaandekook.nl
Foto: Sarahaandekook.nl

Meer van dit soort artikelen? Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!

Ondertussen lifestyle feed is momenteel niet beschikbaar.

Meer lifestyle op
Logo002Lace Up, girl. Get out there and make things happen
Powered by: