|
Toets ENTER om te zoeken
Jouw wereld in beeld
Waarom op vakantie gaan in Europa een heel goed id...
Liever niet onderuit in de sneeuw? Zo ga je veilig...
Kneuterige televisie van het kaliber Boer Zoekt Vr...

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Lace Up:
Foto: Unsplash/Julia Caesar
Als je succes wil hebben moet je allereerst zorgen voor een beetje rust en geluk
Waarom jij dit moet checken
Wees blij met je imperfecties.

Wij vrouwen maken onszelf veel te druk en dat moet écht eens een keertje ophouden. Want het blijkt dat vrouwen zich een drieslag in de rondte werken om vervolgens ‘later’ pas gelukkig te kunnen worden. Maar goed, als we steeds nieuwe doelen stellen zijn we pas gelukkig als we later achter de geraniums zitten. Dat is natuurlijk ook weer niet de bedoeling. Daarom introduceren we een nieuwe formule:

Wil je succes? Zorg dan eerst voor je eigen geluk.

Lees ook: 10 herkenbare geluksmomentjes waar je helemaal blij van wordtFoto: Unsplash/Aily Torres
Foto: Unsplash/Aily Torres

Het begin naar een gelukkig leven

Begin gewoon allereerst eens met alles een paar tandjes rustiger aan te doen. Ik zeg niet dat je moet kappen met alles wat je doet, maar het is belangrijk te genieten en dat kan alleen met een beetje vrije tijd. Voel je daar vervolgens echt niet schuldig over. Verdeel je energie goed, en dan vooral in de dingen die jou blij maken. Dus weg met die onrealistische to-do list en hello time for yourself! Je zult zien dat je alleen al veel chiller wakker zult worden.

Krijg dus meer gedaan door vaker te niksen

Dit klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar telkens doorgaan en doorgaan is absoluut niet de juiste methode. Dan raak je op een gegeven moment uitgeput en knalt je hoofd uit elkaar (zoals mijn vriendinnen altijd zeggen). Je krijgt de beste ideeën op de meest onverwachtse momenten. Dus: flikker al je e-mail eens onbeantwoord weg of laat je schoolwerk eens achterwege en ga iets totaal anders doen. Vissen ofzo. Doe iets waar je gelukkig van wordt en bewaar je energie voor momenten waar het echt nodig is.

Wees blij met je imperfectie

Wees bewust van het feit dat je eigenlijk een relatie hebt met jezelf (dat klinkt opeens best heftig, right?). Je kan niet altijd de beste zijn, en dat is iets wat je moet accepteren. Accepteer jouw (perfecte) imperfecties. Zijn je vriendinnen ergens beter in en erger je daaraan? Lekker boeiend. Falen is prima, daar leer je van. Doe ook eens activiteiten waarin je echt een enorme kneus bent. Dat zorgt voor veel opleving, zorgt voor lol, je leert ervan en je kan jezelf op den duur accepteren.

Dus, stelletje stresskippen. Jullie weten wat je te doen staat, right? Werk hard, maar met mate. 😉

Meer van dit soort artikelen? Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!

Ondertussen lifestyle feed is momenteel niet beschikbaar.

Meer lifestyle op
Logo002Lace Up, girl. Get out there and make things happen
Powered by: