|
Toets ENTER om te zoeken
Jouw wereld in beeld
Waarom op vakantie gaan in Europa een heel goed id...
Liever niet onderuit in de sneeuw? Zo ga je veilig...
Kneuterige televisie van het kaliber Boer Zoekt Vr...

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Lace Up:
Foto: Pexels
Challenge: verlegen meisje vraagt een maand lang iedere dag een jongen uit
Waarom jij dit moet checken
Het is moeilijk om uit je comfort zone te stappen. Erin deed het!

Uhmmmm. Dus, zullen we contact houden?

Dat kwam uit Erins mond toen ze de moed bij elkaar raapte en eindelijk de leuke jongen in een winkel aansprak. Ze kromde zelf haar tenen door haar eigen ongemakkelijkheid en hij zei dan ook: “Dank je, maar dat hoeft niet voor mij.”
Erin is heel verlegen. Er zijn honderden momenten in haar leven geweest dat ze een leuke jongen tegenkwam, maar hem niet durfde aan te spreken. Daarom deed Erin een challenge: een maand lang elke dag een jongen mee uitvragen.

“Hoi, ik ben Erin. Als je het nog niet doorhebt… ik ben sociaal ongemakkelijk, ongelofelijk verlegen en zeker een introvert. Jammer genoeg zorgt dit ervoor dat daten bijna onmogelijk voor mij is. Thank God dat er datingapps bestaan! Ik gunde mezelf wel een beetje ademruimte: ik mocht nog wel die apps gebruiken, maar ik moest ze echt uitvragen als ik ze leuk vond.

Dag 1

Ik zag zo erg op tegen deze dag. Uiteindelijk zag ik een leuke jongen, een beetje een nerdy gast – op de schattige manier, terwijl ik in een café zat te werken achter mijn laptop. Het duurde een uur voordat ik de moed bij elkaar had geraapt en het resultaat was het gesprek dat in het begin werd beschreven. Ik voelde me heel ongemakkelijk en pakte mijn spullen in. Ik moest een andere plek zoeken om te werken. Tot nu toe had dit experiment alleen maar mijn work flow verziekt.

Dag 2 – 5

De volgende dagen werden iets makkelijker. Een héél klein beetje dan! Op dag twee vroeg ik de jongen achter de kassa bij de supermarkt of hij single was (dat was hij niet). Op de derde dag vroeg ik iemand op OkCupid uit, toen ik erachter kwam dat mijn droombaan had: hij was psychiater. Hij zei ja! Maar toen we een dag lang berichtjes hadden gestuurd en maar niet een plek konden bedenken om af te spreken, vroeg hij me of ik van gamen hield. Bleek dat hij als eerste date games in mijn huis wilde komen spelen. Dat werd dus niets…

Foto: Reactiongifs.com
Foto: Reactiongifs.com

Dag 6 – 7

Deze twee dagen vroeg ik weer jongens uit die ik op straat tegenkwam, maar de strategie leek niet echt te kunnen slagen. Vinden we het tegenwoordig raar om zomaar op straat uitgevraagd te worden?

Dag 8 – 9

Ik besloot maar weer jongens uit te vragen via datingapps. Laat ik de jongen in dit verhaal Adam noemen. Adam en ik stuurden elkaar voortdurend berichtjes. We hadden hele (flirterige) telefoongesprekken. Op een gegeven moment zat ik niet zo lekker in mijn vel door de schreeuwende bovenburen en op de één of andere manier nodigde ik Adam uit om de avond voor onze date naar mijn huis te komen. We gingen ver, maar niet all the way.

Het voelde goed. Ik had al een tijdje niet meer zo goed geklikt met een persoon… tot de volgende ochtend dan. “Hey, ik denk niet dat ik nog op de date wil”, begon hij. “Ik ben heel erg in de war.” Mijn hart versnelde. Ik wist dat het over was.

Dag 10 – 13

Ik werd bijna depressief, gedroeg me als een idioot en gooide mezelf op iedere jongen die er ook maar een beetje oké uitzag op OkCupid. Dat leverde niks op. Behalve seksistische berichtjes dan.

Foto: Reactiongif.com
Foto: Reactiongif.com

Dag 16 – 18

Ik had nog 14 dagen over in dit experiment en besloot dat ik meer jongens in het echt mee moest uitvragen. Het zou echt niet slechter dan dit kunnen worden. Ik realiseerde me ook dat ik soms een jongen uitvroeg, omdat ik nog iemand moest vragen die dag en niet omdat ik hem echt leuk vond. Dat moest veranderen!

Deze dagen werd mijn zelfvertrouwen steeds groter en durfde ik makkelijker jongens aan te spreken. Eentje zei er ja, ook al werd dat uiteindelijk niets. Anderen negeerden me of zeiden beleefd dat ze niet geïnteresseerd waren. Ik ontmoette een leuke jongen op een feestje en vroeg zijn nummer. Hij sloeg de mijne op, maar stuurde me nooit een berichtje.

Dag 25 – 30

Eindelijk durfde ik naar een bar te gaan, waar ik van plan was leuke jongens te spotten. Een big deal voor me. Ik zat dan ook ongemakkelijk te scrollen op Instagram, terwijl ik wachtte tot ik mijn drankje kon bestellen. Er waren alleen maar groepen en koppels. Oké, er waren drie mannen die wel in hun eentje waren, maar die waren veel te oud voor me.

Ik was onwijs teleurgesteld omdat mijn experiment me niet echt leuke dates had opgeleverd, maar het was wel interessant om te zien hoe het mij heeft veranderd. Het was moeilijk om uit mijn comfort zone te stappen en het leverde me best wat teleurstellingen op. Toch zorgde dit experiment ervoor dat ik stopte met bang zijn om me kwetsbaar op te stellen. Na de dertig dagen durfde ik zelfs de jongen waar ik al een tijdje een crush op had een berichtje te sturen. Hij zei ja! Ik heb dus geleerd dat ik er zelf voor kan zorgen dat er iets gebeurd in mijn liefdesleven.”

Lees Erins hele verslag hier. Zou jij zo’n challenge aandurven?

Meer van dit soort artikelen? Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!

Ondertussen lifestyle feed is momenteel niet beschikbaar.

Meer lifestyle op
Logo002Lace Up, girl. Get out there and make things happen
Powered by: