|
Toets ENTER om te zoeken
Jouw wereld in beeld
Wat je kunt leren van iemands lichaamstaal
Is melk echt zo slecht voor je als je tegenwoordig...
Ben je een held als je iets moeilijks probeert, ma...

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Lace Up:
Foto: Unsplash/Morgan Sessions
Column: Ik loop constant achter de feiten aan maar ben tóch blij met mezelf
Waarom jij dit moet checken
We moeten eens héél snel uit die 'ik wil meer en meer' gedachte raken.

Ik doe heel wat dingen fout en kom mijzelf regelmatig tegen. Zo loop ik gigantisch achter met m’n studie – waardoor ik alles behalve succesvol ben, verpruts ik relaties – en voel ik mezelf nu dus een soort ‘forever lonely’-persoon, vind ik bovendien dat ik al jaren meer in shape moet zijn – en ga ik dus elke maandag zonder succes op een nieuw fitgirl-dieet en heb ik nooit eens helemaal niks te doen – maar doe ik dan wel weer vaak niks. Kortom: mijn hoofd zit vol met touwtjes die in de knoop zitten en ik kom er maar niet uit. Bovendien heeft iedereen om mij heen een perfect, afgestudeerd en samenwonend leven, waar ik strontjaloers op ben. Maar toch ben ik méér dan blij met mijzelf.

Lees ook: Ik at een week als Gwyneth Paltrow en dat verliep iets minder soepel dan gehoopt

Foto: Giphy
Foto: Giphy

Het leren waarderen van de kleine dingen

Raj Raghunathan, schrijver van het boek ‘Succesvol, slim, maar niet gelukkig’, zegt dat reden nummer één van ongelukkige mensen is dat ze geluk niet kunnen waarderen. Geen idee wie deze vent is, maar ik ben het helemaal met ‘m eens. We leven in een mega-overhaaste maatschappij, waar iedereen altijd beter, mooier en slimmer wil zijn dan de rest. We vergeten dat wat echt telt, namelijk de kleine momentjes die je laten lachen.

Foto: Giphy
Foto: Giphy

Meer, meer, meer …

We hebben tegenwoordig namelijk veel onrealistische dromen. Alles wat we willen kost geld, een flinke carrière hebben is bijna een must, evenals helemaal fit & healthy zijn, we moeten een uitpuilende kledingkast hebben, ontzettend veel vrienden bezitten en famous op social zijn. Waar halen we in he-mels-naam de tijd vandaan? Nou?

Wat als we dat met zijn allen gewoon eens allemaal niet willen?

Toevalligheden

Door dingen aan het toeval over te laten krijg ik een grote glimlach. Ik ontmoet mensen die leven op gevoel. Ze maken keuzes omdat ze dit willen en niet omdat het zo hoort. Ik kom er op deze manier achter dat het niet het einde van de wereld is, als je iets niet volgens de regels doet en dat er altijd wel ergens tijd is om dingen te fixen. Door de lieve mensen om mij heen – waar ik altijd veel contact mee heb, omdat ze me blij maken – blijf ik overeind staan en zit ik boordevol energie. Of ze nou afgestudeerd en samenwonend zijn of niet. Hopelijk lukt dit jullie ook.

Meer van dit soort artikelen? Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!

Ondertussen lifestyle feed is momenteel niet beschikbaar.

Meer lifestyle op
Logo002Lace Up, girl. Get out there and make things happen
Powered by: