|
Toets ENTER om te zoeken
Jouw wereld in beeld
Waarom op vakantie gaan in Europa een heel goed id...
Liever niet onderuit in de sneeuw? Zo ga je veilig...
Kneuterige televisie van het kaliber Boer Zoekt Vr...

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Lace Up:
Foto: Stocksnap
Deze (on)juistheden moet je weten over detoxdrankjes
Waarom jij dit moet checken
Maar dat betekent niet dat deze drankjes wél heel gezond zijn!

Gezond eten is hot: iedereen lijkt er tegenwoordig meer op te letten wat je in je mond stopt. En het lijkt erop dat de meesten met veel plezier aan deze trend meedoet. Wat gezond is, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. De een vindt het gezond om minder vlees en meer groenten te eten, de ander probeert helemaal niet meer te snoepen. Het is natuurlijk maar net wat voor jou werkt.

Je kan natuurlijk ook een weekje detoxen met van die supersapjes. Maar wat gebeurt er dan eigenlijk precies met je lichaam? Oké, detoxen ‘reinigt’ je lichaam, maar wat valt er precies te reinigen? Dr. James H. Grendell van het Winthrop-University Hospital in New York, legt het uit.

Lees ook: 6 manieren om je gezondheid een boost te geven

Gifstoffen

Hij vertelt dat iedereen gifstoffen heeft, maar dat deze niet allemaal verdwijnen nadat je een sapje hebt gedronken. Dr. James beschrijft de gifstoffen als stoffen die je lichaam binnenkomen met elk een eigen effect wat betreft de beschadiging, zoals alcohol voor je lever bijvoorbeeld. Gelukkig kan het lichaam de meeste gifstoffen zelf wel goed handelen en heb je hier niet héél veel last van.

Dan is natuurlijk de vraag wat de detox sapjes dan met de gifstoffen doen als je nieren en lever het zelf eigenlijk ook kunnen oplossen. Volgens Dr. James kunnen sapjes (of welk voedsel dan ook) geen gifstoffen verwijderen, maar is dat lastig te begrijpen omdat er geen duidelijk wetenschappelijke verklaring is hoe je lichaam dan de gifstoffen verwijdert. “Maar dat betekent niet dat de sapjes je niet kunnen helpen bij bijvoorbeeld afvallen of gewoon voor een vitamine-boost kunnen zorgen”, aldus Dr. James.

Foto: weheartit/XxFaridaxX
Foto: weheartit/XxFaridaxX

Genoeg groenten en fruit

Daar komt bij dat je drankjes veel makkelijker drinkt in plaats van dat je de juiste hoeveelheid groenten eet. En je maag kan het beter verteren omdat het geen grote stukken heeft. Mensen die hun eten altijd heel goed kauwen, zullen eten namelijk ook makkelijker verteren, wat weer kan helpen bij het afvallen.

Mocht je ooit een detox willen proberen om je al weken lang alleen maar troep aan het eten bent? Dan kan dat natuurlijk, maar zorg er wel voor dat je dit goed voorbereid doet én dat je genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Anders is het namelijk nog geen dag vol te houden.

Meer van dit soort artikelen? Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!

Ondertussen lifestyle feed is momenteel niet beschikbaar.

Meer lifestyle op
Logo002Lace Up, girl. Get out there and make things happen
Powered by: