|
Toets ENTER om te zoeken
Jouw wereld in beeld
Waarom op vakantie gaan in Europa een heel goed id...
Liever niet onderuit in de sneeuw? Zo ga je veilig...
Kneuterige televisie van het kaliber Boer Zoekt Vr...

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Lace Up:
Ik at een week als Gwyneth Paltrow en dat verliep iets minder soepel dan gehoopt
Waarom jij dit moet checken
Het is niet altijd even makkelijk.

De challenge aangaan om een week als Gwyneth Paltrow te eten volgens het boek (H)eerlijk Makkelijk betekent voor mij twéé woorden: duur grapje. Waarom? Ik woon nu net drie maanden op kamers. Dit betekent dat ik mijn avonden vul met bier, wijn, sigaretten en maaltijden waar je dik van wordt. Ruimte in mijn koelkast voor aubergines, asperges en kruiden waar ik nooit van gehoord heb, is er dan ook niet. Maar nu ik de leeftijd van 22 heb aangetikt moet ik er toch echt aan geloven. Met Gwyneth Paltrow onder mijn oksels besteedde ik mijn laatste beetje studiefinanciering aan allerlei véél te dure ingrediënten.

Lees ook: Ik leefde een maand zonder cafeïne en dit leverde het mij op

Het begin van de week…

De gedachte dat ik een echte powervrouw zou zijn na deze week beviel mij wel, ik begon daarom de avond vóór mijn challenge al met het maken van verse tomaten-courgettesoep. Dit kon ik gelukkig al (lees: ik kan verder echt niet koken), gezien dit dé vitaminebom is voor na het stappen en het in tien minuten klaar is. Het was de eerste stap naar een nieuwe versie van mezelf.

Maandag: Nadat ik mijn ontbijt met havermout achter de kiezen had, volgde mijn lunch. Gwyneth eet geen tien boterhammen per dag, maar gezien ik op één soepje niet kan leven besloot ik er toch een bammetje achteraan te gooien. Die avond at ik asperges en speelde ik zo’n drie uur intensief Mario Kart. Redelijk goed gegeten én gesport, ik was tevreden.

Dinsdag: Mijn soep was ondertussen opgegeten door mijn huisgenoten, dus ik kon helaas geen lunch a-la Gwyneth meenemen naar stage. Gezien ik te laat uit bed kwam ging ik snel douchen en ontbeet ik met een banaan op de fiets. Op de foto’s in het boek staat Gwyneth in fantastisch mooie truien een beetje mooi te wezen in de vensterbank met haar bakje yoghurt, maar daar heb je als student nou eenmaal géén tijd voor.

’s Avonds nam ik de tijd om te koken voor mijzelf en maakte ik de lekkerste kip met sperziebonen: het was duur maar wel ontzettend snel klaar. Mijn vriendin belde later die avond met relatieproblemen, dus een Spa rood drinken is de dood der vriendschappen. Sorry Gwyneth, maar hoe doe jij dat eigenlijk met avonden uitgaan?

In de loop van de week…

Woensdag: Gwyneth heeft achterin haar boek een lijst staan met de basis voor in je voorraadkast. Maar een gemiddeld studentenhuis heeft A. geen geld om dit allemaal in huis te halen en B. geen plek voor al deze zooi (lees: ongeveer 6 verschillende potten mosterd, like… why!?). Omdat het de dag hierna Bevrijdingsdag was, besloot ik toch mijn beste beentje voor te zetten om wat vooruit te koken, zodat ik daar de volgende dag geen tijd aan kwijt zou zijn.

Donderdag: Bevrijdingsdag. Deze dag is helemaal verkeerd gegaan. Ik kom erachter dat het leven van een Gwyneth ontzettend zwaar moet zijn want deze verleidingen zijn niet te weerstaan.

Levensdoelen behaald🎉🍷

Een foto die is geplaatst door Rosan de Vos (@rosandv) op

Weekend…

Vrijdag t/m zondag: Ik zit nu op dag vijf van mijn (nog niet zo succesvolle) challenge, en hoe ik me de eerste drie dagen nog wist te motiveren om recepten uit het boek te maken, was mijn enthousiasme op dit moment héél zwaar gedaald. Mijn kater was intens groot en dag zes viel samen met mijn eigen verjaardag, dus ik verdronk mezelf in koolhydraten (lees: bier). Op zaterdag at ik ’s avonds shoarma met mijn vriendinnen en het heeft me nog nooit zo goed gesmaakt. Gwyneth heeft een leuk boek, maar helaas staat dit culinaire vleesgerecht niet bij haar recepten. Zondag was het zo heet dat ik geen hap door mijn keel kreeg.

Ik zal nooit een vrouw zoals Gwyneth worden (maar goed, zij wordt er dan ook voor betaald). Iedere dag zo eten als haar is ook werkelijk waar onmogelijk, tenzij je géén baan en géén sociaal leven hebt. Maar hé, ik zal dit boek af en toe nog wel een keertje openslaan wanneer ik nog wat kookinspiratie nodig heb. En heb ik een beetje tijd over? Dan eet ik dit waarschijnlijk wel heel fotogeniek in de vensterbank op.

Meer van dit soort artikelen? Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!

Ondertussen lifestyle feed is momenteel niet beschikbaar.

Meer lifestyle op
Logo002Lace Up, girl. Get out there and make things happen
Powered by: