|
Toets ENTER om te zoeken
Jouw wereld in beeld
Waarom op vakantie gaan in Europa een heel goed id...
Liever niet onderuit in de sneeuw? Zo ga je veilig...
Kneuterige televisie van het kaliber Boer Zoekt Vr...

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Lace Up:
Ik leefde een maand zonder cafeïne en dit leverde het mij op
Waarom jij dit moet checken
Na een maand mag ik eindelijk weer koffie drinken. <3

De cafeïnevrije maand zit er eindelijk op. Of ik het moeilijk vond? Niet heel erg, maar toch miste ik de lekkere traktatie van een goeie kop koffie wel, vooral in het weekend. Daarom was ik afgelopen maandag misschien wel extra blij met de eerste latte die ik weer kon drinken. Ik was namelijk wel een beetje klaar met alle theetjes die ik de hele maand dronk. En af en toe een heerlijk koud glas cola op z’n tijd is natuurlijk ook wel lekker (met een stuk chocolade erbij)!

Lees hier waarom ik deze challenge aanging, wat de voordelen zijn en waar cafeïne eigenlijk allemaal in zit.

Afkicken

Ik kreeg ontzettend veel vragen van mensen over ‘hoe het nou met die challenge van me ging’. En eigenlijk is het me heel erg goed afgegaan. De eerste week was voor mij het ergst, omdat ik toen gewoon lichtelijk aan het afkicken was. Ik heb drie dagen lang hoofdpijn gehad en was ontzettend moe, futloos en had totaal geen concentratie.

Eenmaal thuis wilde ik die week niets liever dan op de bank hangen. En dat lukte aardig, de hele week sliep ik al rond 22.00 uur omdat ik m’n ogen letterlijk niet meer open kon houden.

Kloppen de voordelen?

De voordelen beschreef ik al eerder in het stuk over deze challenge. Ik vroeg me natuurlijk af of deze voordelen ook echt kloppen. Op een rijtje:

1. Je gaat je eerst super down voelen. – Ik voelde me inderdaad best wel down. Ik had nergens energie voor en het enige dat ik de hele dag wilde doen was slapen.

2. Je valt af. – Eerlijk gezegd heb ik geen idee of ik afgevallen ben of niet. In ieder geval heeft het me wel wat chocolade gescheeld en dronk ik geen melk meer (dit drink ik alleen in koffie) dus wie weet ben ik wel een paar grammetjes kwijt geraakt.

3. Of je komt juist aan. – Ik heb niet het idee dat ik de afgelopen maand meer ben gaan eten of de hele tijd een hongergevoel had. Wat ik wel merkte was dat ik vooral in de eerste week heel veel zin in snoep had. En hoewel ik me normaal gesproken nog wel kan inhouden, kon het me toen niet heel veel schelen. Na die week had ik daar trouwens geen last meer van.

4. Je slaapt beter én krijgt meer energie. – Dit klopt helemaal. De weken voordat ik met de challenge begon, sliep ik bijzonder slecht. In de eerste week van de challenge sliep ik als een baby en de weken daarna ging het eigenlijk ook best prima. Ik heb in ieder geval geen last meer gehad van slapeloze nachten.

5. Het maakt je rustiger. – Ik ben best een druk persoon en vooral mega snel afgeleid. In de cafeïnevrije maand werd ik wel iets geconcentreerder en had ik minder het idee dat mijn hoofd aan het ‘overlopen’ was.

6. Je buik voelt beter. – Zoals ik van te voren al had bedacht, heb ik hier helemaal niets van gemerkt.

Iced latte want de cafeïnevrije maand is voorbij!🙌🏼

A photo posted by Avalon (@avalon_b) on

Lees ook: 5 dingen die je helpen om wakker te worden die beter werken dan koffie

Hoe nu verder?

Over het algemeen voelde ik me toch wel echt beter zonder cafeïne, maar dat wil niet zeggen dat ik dit nu voor altijd uit m’n leven schrap. Wel denk ik dat ik voortaan een stuk minder koffie zal drinken. Afgelopen maandag kocht ik wel direct een verse zak espresso om weer als thuisbarista aan de gang te gaan. En met dit lekkere weer zijn de iced lattes toch wel een extra lekkere traktatie! 😉

Meer van dit soort artikelen? Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!

Ondertussen lifestyle feed is momenteel niet beschikbaar.

Meer lifestyle op
Logo002Lace Up, girl. Get out there and make things happen
Powered by: