|
Toets ENTER om te zoeken
Jouw wereld in beeld
Wat je kunt leren van iemands lichaamstaal
Is melk echt zo slecht voor je als je tegenwoordig...
Ben je een held als je iets moeilijks probeert, ma...

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Lace Up:
Foto: Facebook
Marokkaanse zusjes vlammen met healthblog die anders is dan anderen
Waarom jij dit moet checken
"We zijn niet die prachtige modellen met lange blonde haren, slanke benen en sixpack."

Het web wordt de laatste tijd overspoelt met sixpacks, quinoa maaltijden en groene sapjes Ja, healthblogs zijn het helemaal anno 2015. Veel healthbloggers nemen hun lezers mee in hun dagelijkse leven.

Dit dachten de zusjes Najima (29) & Rachida (34) Kharbouch ook. Nadat Najima besloot af te vallen door te gaan hardlopen, voelde ze zich bekeken. Haar oudere zus heeft ervoor gezorgd dat Najima niet opgaf. Rachida is namelijk al 25 kilo afgevallen. Najima zit al op een zekere 18 kilo.

Het is ook wel een beetje vreemd, zo’n hardloper met een hoofddoek.

Healthy Sisters
De zussen voelden zich geweldig in hun nieuwe lijf. Ze besloten hun verhalen te delen op Facebook en maakten de pagina genaamd ‘Healthy Sisters‘ aan. De vragen over hoe ze toch zo konden afvallen stroomden binnen. Op dit moment heeft de pagina al bijna zesduizend volgers. Ze wilden wel anoniem blijven:

We wilden dat mensen ons interessant vonden door wat we deden, niet om wie we waren.

Gerechten
Bij een gezonde levensstijl horen natuurlijk ook gezonde recepten. De zusjes hebben traditonele Marokkaanse gerechten omgetoverd tot gezonde gerechten. De moeder van de dames had moeite met deze omschakeling. Ze was namelijk bang dat haar kinderen de Marokkaanse keuken zouden verpesten. Op een gegeven moment hebben de zusjes hun moeder een Marokkaanse pannenkoek gegeven waarvan ze niet wist dat er speltmeel in verwerkt was. Ze proefde het verschil niet, en was om.

Gisteren waren we uitgenodigd voor de iftar. Ik wilde graag iets meenemen maar het moest lekker en natuurlijk ook zo…

Posted by Healthy Sisters on zondag 21 juni 2015

 

Anders dan anderen
Zeventig procent van de lezers is Moslima. Rachida denkt dat die lezers hun écht begrijpen. Ze zijn namelijk geen blonde dames met sixpacks en torenlange benen. De Healthy Sisters delen ook geen foto’s van afgetrainde lichamen of afgelegde afstanden. Ook al hadden de zussen sixpacks, dan lieten ze het alsnog niet zien. Het past gewoon niet bij hun. Het is goed dat er veel healthblogs zijn alleen Najima denkt dat elke dag je buik en gespierde benen laten zien ook een verkeerd signaal kan afgeven. “Jonge meiden worden onzeker en willen er ook zo uitzien.” Toen Najima nog wat dikker was en ze de foto’s zag werd ze alleen maar onzeker van zulke foto’s.

Het superteam hoopt uiteindelijk te kunnen leven van de blog. Samen organiseerden ze een tour door Nederland, om voedingsadvies en hardlooptraining te geven. Najima is een afgestudeerd voedingscoach en Rachida geeft hardlooptraining.

We willen mensen motiveren en inspireren

Wil je de zusjes op Facebook volgen? Klik dan hier

Meer van dit soort artikelen? Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!

Ondertussen lifestyle feed is momenteel niet beschikbaar.

Meer lifestyle op
Logo002Lace Up, girl. Get out there and make things happen
Powered by: