|
Toets ENTER om te zoeken
Jouw wereld in beeld
Wat je kunt leren van iemands lichaamstaal
Is melk echt zo slecht voor je als je tegenwoordig...
Ben je een held als je iets moeilijks probeert, ma...

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Lace Up:
Foto: weheartit/katrinawhitee
12 gewoontes die je wat meer rust in je leven zullen geven
Waarom jij dit moet checken
Soms kan een beetje rust echt geen kwaad!

Tegenwoordig heeft iedereen het eigenlijk wel druk. Waar we per se druk mee zijn, weet niemand eigenlijk precies. Maar dat het moeilijk is om tijd te vinden voor de juiste dingen zoals huiswerk maken of naar de sportschool gaan, weten we allemaal.

Maar toch is het natuurlijk wel fijn om even een momentje voor jezelf te hebben. En het kan het erg schelen om wat meer rust in je huis (of kamer) te creëren, waardoor jij je ook wat rustiger voelt. En dat doe je zo:

1. Order alles wat je doet
En dan bedoelen we ook echt álles. Van papierwerk als bonnetjes en rekeningen tot je kleding dat netjes hangt. Maar vergeet ook niet alle dagelijkse dingen die je gebruikt, door deze netjes te bewaren hou je je huis niet alleen netjes, maar zul je ook minder snel dingen kwijtraken.

Foto: weheartit/ludovica_pelizzari
Foto: weheartit/ludovica_pelizzari

2. Gooi alles wat je niet meer gebruikt weg
Of verkoop/doneer het. Serieus. Doe het! Je denkt misschien dat je iets heel snel zult missen, maar dat is echt niet waar. Kleding die je al heel lang niet meer draagt of schoolwerk van de basisschool: gooi het gewoon weg. Heb je heel veel moeite met afstand doen van dingen? Probeer dan eens de Konmari-methode ;-).

3. Doe iets dat voor jou werkt als meditatie
Lukt het niet om rust in je hoofd te krijgen door in de kleermakerszit te gaan zitten? Doe dan iets wat wél werkt. Misschien is dat keihard dansen in je kamer, of gewoon uit het raam staren met je lievelingsmuziek aan. Plan hier gewoon een moment voor in.

4. Schrijf je gedachten van je af
Je dagboek hoeft echt geen samenhangend verhaal van je leven zijn. Zorg er vooral voor dat je dingen gewoon opschrijft. Dit kunnen leuke, mooie of inspirerende dingen zijn, maar natuurlijk ook de gevoelens die jou dwars zitten.

Foto: weheartit/Mars_ilda
Foto: weheartit/Mars_ilda

5. Vervang je dagelijkse koffie of thee door warm water met citroen
Dit zorgt ook voor de nodige energie, maar is een stuk natuurlijker en goedkoper.

6. Betaal alleen met cash
Het is heel lastig, totdat dit een gewoonte is geworden. Je krijgt hierdoor namelijk een stuk beter overzicht van wat je uitgeeft. En, nog belangrijker: van wat je overhoudt!

7. Zet ’s avonds wat kaarsen aan
Het vlammetje is al behoorlijk rustgevend om naar te kijken, maar het zorgt er ook voor dat je kamer lekker ruikt.

Foto: weheartit/i_am_a_french_girl
Foto: weheartit/i_am_a_french_girl

8. Verbreek het contact met mensen die een negatieve invloed op jou hebben
Ik geef toe, dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar diegene die altijd onwijs veel te zeuren heeft, jou zwart maakt of gewoon super vermoeiend is. Verbreek het contact en je zult merken dat je een stuk meer energie overhoudt.

9. Maak realistische doelen
Natuurlijk hebben we een aantal droomdoelen op ons lijstje staan. En natuurlijk weten we diep van binnen allemaal dat we dit niet allemaal zullen behalen. Maak wat realistischere doelen, dan voelt het een stuk beter als je ze eenmaal behaald hebt!

10. Maak zelf je eten klaar
Het kan heel rustgevend werken om zelf je eten klaar te maken. Rustig alle groenten snijden, beetje roeren in de pan. Vaak is dit het moment om je gedachten even te laten varen of om het een plekje te geven.

Foto: weheartit/OneDirection2DV
Foto: weheartit/OneDirection2DV

11. Vind geluk in de dagelijkse dingen die je doet
Probeer eens te bewijzen dat je jezelf ook gelukkig kunt maken. Je hoeft niet per se de duurste kleding te kopen voor een mooie outfit, of de duurste producten te gebruiken voor de lekkerste maaltijden. Geniet gewoon van de kleine dingen, zoals het zonnetje dat tussen de wolken schijnt. Of de heerlijke warme douche waar je elke ochtend onder stapt. 🙂

12. Vraag jezelf eens af wat voor leven je zou willen leiden
Doe je het werk wat je echt zou willen? Of studeer je voor de baan die je uiteindelijk zou willen? Probeer iets te doen waar je echt gelukkig van wordt.

Meer van dit soort artikelen? Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!

Ondertussen lifestyle feed is momenteel niet beschikbaar.

Meer lifestyle op
Logo002Lace Up, girl. Get out there and make things happen
Powered by: