|
Toets ENTER om te zoeken
Jouw wereld in beeld
Waarom op vakantie gaan in Europa een heel goed id...
Liever niet onderuit in de sneeuw? Zo ga je veilig...
Kneuterige televisie van het kaliber Boer Zoekt Vr...

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Lace Up:
Foto: Facebook
Jaloersmakend: Maartje is al drie jaar op vakantie
Waarom jij dit moet checken
Want ja, waarom ook niet?!

De meeste mensen kijken énorm uit naar hun vakantie. Eindelijk weer even ertussenuit voor een paar dagen, of misschien een paar maanden als je geluk hebt. Maar voor Maartje Smit is dit een heel ander verhaal. Drie jaar geleden ging ze op haar 28e op vakantie. En die is nog lang niet afgelopen.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Bij mij schoot direct ‘hoe dan?!’ door m’n hoofd toen ik haar verhaal las. Maar als je het slim aanpakt, zoals Maartje dat doet, is het blijkbaar toch echt mogelijk. Ze maakt dan ook slim gebruik van de mensen die ze ontmoet tijdens haar reis. “Ik kan vaak blijven slapen bij nieuwe vrienden en dat scheelt me een hoop geld.” Op haar beurt houdt ze iedereen op de hoogte via haar Facebookpagina vol jaloersmakende foto’s.

“Er zijn mensen die denken dat er iets vervelends is gebeurd omdat ik niet terug naar Nederland kom, maar nee: ik had een leuk leven en een leuke baan”, vertelt ze. Je vraagt je dan natuurlijk af wie er in godsnaam drie jaar lang kan reizen en nog steeds niet helemaal blut is.. “Ik had heel veel gespaard voordat ik aan mijn reis begon, wel meer dan een paar duizend euro. Ik reis heel zuinig en als het nodig is, werk ik als duikinstructeur.”

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Volgens Maartje is het helemaal niet gek om zo’n reis te maken en zou iedereen dit kunnen doen. “Ik vraag me wel eens af: waarom leeft niet iedereen zo? Maar misschien zijn de meesten toch wat onzeker om aan zoiets te beginnen en weten ze niet hoe het zit met praktische zaken als verzekeringen en zo.”

Nog lang niet naar huis
Maartje is nog lang niet van plan om naar huis te komen, al had ze van te voren niet verwacht dat haar reis zo lang zou duren. “Dit is nu mijn leven. Als ik geld nodig heb ga ik werken, ik kan toch altijd wel ergens aan een baantje komen.” Mocht ze dan ooit wel weer naar Nederland komen, dan is ze niet bang om de draad weer op te pakken.

Als ik geen werk kan vinden, zet ik zelf een bedrijfje op.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Meer van dit soort artikelen? Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!

Ondertussen lifestyle feed is momenteel niet beschikbaar.

Meer lifestyle op
Logo002Lace Up, girl. Get out there and make things happen
Powered by: