|
Toets ENTER om te zoeken
Jouw wereld in beeld
Waarom op vakantie gaan in Europa een heel goed id...
Liever niet onderuit in de sneeuw? Zo ga je veilig...
Kneuterige televisie van het kaliber Boer Zoekt Vr...

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Lace Up:
Foto: weheartit/ericamsa
Meer zelfvertrouwen binnen 30 dagen dankzij dit simpele trucje
Waarom jij dit moet checken
Een beetje meer zelfvertrouwen kan geen kwaad.

Er zijn momenten waarop je wenst wat meer zelfvertrouwen te hebben. Als je voor een volle zaal moet presenteren, of laat staan langs een volle zaal lopen (en dan maar hopen dat je niet op je bek gaat).

Er zijn meiden die zóveel zelfvertrouwen hebben dat je denkt dat zij nooit onzeker zijn. Maar geloof mij: iedereen is wel eens onzeker. Of het nou gaat om wat iemand tegen je heeft gezegd die dag, of omdat je niet helemaal zeker bent van de kledingkeuze van vanochtend…

Zelfverzekerder binnen 30 dagen

Wat als je er nou een simpele truc bestaat die ervoor zorgt dat jij binnen 30 dagen een stuk zelfverzekerder door het leven gaat? Dan zou je dat met beide handen aanpakken toch?! En zo simpel kan het zijn, want je hebt hier alleen pen en papier voor nodig (tenzij je niet meer kan schrijven door alle technologie van tegenwoordig, gebruik dan de notities in je telefoon).

Lees ook: Vijf redenen om vaker dingen op te schrijven

Jennice Vilhauer is een therapeut uit Atlana en heeft misschien wel dé oplossing gevonden. Ze vertelt: “Je kan jezelf zodanig trainen dat iets een automatisch proces wordt. Als jij alleen maar negatief over jezelf denkt, wordt dat het meest actieve pad in je brein en daarom ook het meest toegankelijke.” Om dit te doorbreken gaf ze haar patiënten deze opdracht mee naar huis:

1. Leg een velletje papier of een schriftje en een pen naast je bed. Schrijf hier elke avond drie dingen op die je leuk vond aan jezelf die dag.

2. Lees deze drie dingen ’s ochtends voordat je opstaat.

3. Blijf dit elke dag doen, zodat de lijst steeds groter wordt.

Foto: weheartit/_catherineq
Foto: weheartit/_catherineq

Doordat je elke avond gaat nadenken over positieve dingen, zal je brein niet meer voor de ‘makkelijke’ negatieve weg kiezen. Hierdoor zal je je positiever voelen en ga je meer waarden hechten aan complimenten.

Als je geen zin hebt om dit elke avond op te schrijven, kan je hier natuurlijk ook een app voor downloaden. De app Happy Feed bijvoorbeeld, waarbij je elke dag in kan vullen wat jou gelukkig maakte. En je kan hier nog foto’s aan toevoegen ook!

Ga jij hier vanavond aan beginnen? 🙂

Meer van dit soort artikelen? Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!

Ondertussen lifestyle feed is momenteel niet beschikbaar.

Meer lifestyle op
Logo002Lace Up, girl. Get out there and make things happen
Powered by: