|
Toets ENTER om te zoeken
Jouw wereld in beeld
Waarom op vakantie gaan in Europa een heel goed id...
Liever niet onderuit in de sneeuw? Zo ga je veilig...
Kneuterige televisie van het kaliber Boer Zoekt Vr...

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Lace Up:
Twee beste vrienden die een relatie krijgen: het lijkt ideaal, maar is het dat ook?
Waarom jij dit moet checken
Twijfel je nog of jij je gevoelens aan je beste vriend moet laten weten? Lees dan dit even!

Voordat ik een relatie met mijn vriend kreeg, was hij mijn beste vriend. We leerden elkaar kennen als 13-jarige brugpiepers en kwamen elkaar weer tegen in een gezamenlijk tussenuur toen we zestien waren. Toen hij een baantje bleek te zoeken en ze bij de Blokker waar ik werkte nét iemand zochten, werd hij mijn collega en mijn beste vriend. Een jaar later kregen we een relatie en nu drie en een half jaar later hebben we dat nog steeds. Jep, een beter liefdesverhaal dan Twilight dit!

❤ #hebrimpels

A photo posted by Tessa Ham (@tessahamham) on

Als mensen horen hoe Daan en ik elkaar hebben ontmoet, vinden ze het té schattig. Want twee beste vrienden die een relatie krijgen lijkt ideaal. Maar is het dat ook? Volgens psycholoog en psychotherapeute Lynn Jespers zitten er voor- en nadelen aan.

Je kent elkaar door en door

“Het meest voor de hand liggende pluspunt is dat je elkaar door en door kent”, vertelt Lynn aan Het Laatste Nieuws. “Jullie delen elkaars normen en waarden en zullen dus niet snel voor verrassingen komen te staan.” Maar volgens de psychologe is dat óók een valkuil. “Het gevaar bestaat dat koppels denken dat ze alles al weten van elkaar, en dat klopt natuurlijk niet. Ik raad hen dan ook aan één keer in de twee weken een date night te houden, waarbij jullie om de beurt een activiteit plannen. Zo kan je nieuwe dingen van elkaar ontdekken en maak je tijd vrij om elkaar nog beter te leren kennen.”

Dezelfde vriendengroep

Het is chill dat je jouw schoonouders al ontmoet hebt en vaak ken je al zijn vrienden ook al. Sommige beste vrienden hebben zelfs dezelfde vriendengroep. “Constant bij elkaar zijn kan funest zijn voor je relatie”, zegt Lynn. “Het gevaar bestaat dat je in een sleur komt en vastgeroest raakt in dezelfde routine.” Plan dus genoeg tijd in met je eigen vriendinnen. Met hen kan je af en toe je relatie bespreken, zonder dat het wordt door geluld aan je vriend. Daan is mijn favoriete persoon op aarde, maar mijn vriendinnen heb ik ook écht nodig.

Oude foto. But still cuties. 💕✨

A photo posted by Tessa Ham (@tessahamham) on

Nieuwe rol

Wat voor mij heel lastig was (en waar meer mensen tegenaan lopen), is dat jij je vriendschap niet wil verpesten. Wat nou als het niks wordt? Het is inderdaad een risico dat je neemt, maar als je écht verliefd bent, dan weet je wat je moet doen. Vrienden blijven is gewoon niet mogelijk. Dan is het zover: jullie hebben een relatie. Jullie waren eerst beste vrienden, maar nu een koppel. Volgens Lynn moet je echt een nieuwe start maken: “Ga een weekendje weg, zodat jullie kunnen ontdekken hoe jullie als een koppel zijn.” Vrienden en familie zullen een duidelijke mening hebben, dus sta sterk in je schoenen en wees duidelijk over de nieuwe weg die jullie hebben ingeslagen.

Minder vlinders?

Ook denkt Lynn dat de veilige basis (jullie kennen elkaar al goed) zorgt voor minder spanning. “Aan de ene kant zal je relatie minder drama hebben, maar aan de andere kant mis je wat van de spanning van een relatie.” Ik had hier totaal geen last van, want je leert elkaar wel op een andere manier kennen: op seksueel vlak. Neem de tijd om elkaar opnieuw te ontdekken en dan komt alles goed.

Met elkaar lachen

Wat ik zelf nog een ontzettend voordeel vind, is dat we ook nu we een relatie hebben, beste vrienden zijn gebleven. Ik verveel me nooit met hem, kan ontzettend met hem lachen en we vertellen alles aan elkaar. We hebben één afspraak: als een van de twee zich ergert aan iets wat de ander doet of als we het er niet mee eens zijn, dan zeggen we dat gewoon. Geen spelletjes, niet maar van elkaar maar moeten raden dat er iets aan de hand is. Dat is niet zo rot als het klinkt, als we iets juist heel leuk aan elkaar vinden zeggen we dat ook hoor!

Someone call the 🚒, cuz we’re hot as hell.

A photo posted by Tessa Ham (@tessahamham) on

Meer van dit soort artikelen? Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!

Ondertussen lifestyle feed is momenteel niet beschikbaar.

Meer lifestyle op
Logo002Lace Up, girl. Get out there and make things happen
Powered by: