|
Toets ENTER om te zoeken
Jouw wereld in beeld
Wat je kunt leren van iemands lichaamstaal
Is melk echt zo slecht voor je als je tegenwoordig...
Ben je een held als je iets moeilijks probeert, ma...

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Lace Up:
Foto: Unsplash
5 manieren om toch creatief te kunnen zijn tijdens een drukke week
Waarom jij dit moet checken
Voor als jouw creativiteit wel een boost kan gebruiken.

Iedereen is creatief op zijn eigen manier. Of je nou goed kan schrijven, handig bent in het maken van websites of apps, mooi kan tekenen, prachtige jurken kan ontwerpen of iets anders vets kan doen. Misschien ben je er nog niet helemaal achter hoe jij jouw creativiteit kan uiten, maar uiteindelijk ben ook jij creatief op je eigen manier.

Soms moet je die creativiteit gewoon even laten gaan om weer een beetje tot jezelf te komen. Maar hoe doe je dat, als je hier helemaal geen tijd voor hebt? Je bent veel te druk met school en werk en je komt maar niet aan datgene toe wat je graag wilt doen. Lastig, maar uiteindelijk ben jij toch echt degene met de touwtjes in handen en ben jij dus ook degene die hier iets aan zal moeten veranderen. Je bent natuurlijk niet de enige met dit probleem en daarom helpen we jou graag een handje. Eén ding kan ik alvast verklappen: gebruik de tijd die je hebt en verspil deze niet alleen aan het scrollen in apps als Instagram of Facebook.

Lees ook: 5 handige apps die het makkelijker maken om carrière te maken

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

1. Gebruik juist wel je smartphone om creatief te zijn

Ik wil niet zeggen dat dit in elk geval werkt, soms is het juist fijn om helemaal offline te zijn. Maar mocht je nou elke dag een behoorlijke tijd onderweg zijn met de trein, dan is het best handig om deze tijd goed te benutten. Als je van schrijven houdt, maar hier nooit tijd voor hebt (of maakt), dan is dit het ideale moment. Iedereen heeft een notitie-app in z’n smartphone staan. Schrijf daar je ideeën in op! Mocht je ineens heel veel inspiratie hebben, dan schrijf je een verhaal. Anders zijn de ideeën handig om te gebruiken als je er op een ander moment verder aan wil werken.

2. Zorg voor een stok achter de deur

Klinkt gek voor iets wat je zelf wil doen, maar toch kan het behoorlijk goed werken! Er zijn veel online cursussen waar je je (gratis) voor kan inschrijven. En dan kan je het nog in je eigen tijd doen ook. Extra handig: als je af gaat spreken met de mensen van de cursus of groep, ontmoet je mensen met dezelfde interesses als jij. De kans is natuurlijk groot dat zij jou ook behoorlijk weten te inspireren.

3. Ga op zoek naar een andere omgeving

Als je altijd in dezelfde omgeving bent, gaat dat als normaal voelen. Soms ga je net even anders denken als je in een nieuwe omgeving of ruimte ben. Dus als jij toe bent aan wat nieuwe inspiratie, kom dan eens van de bank af en ga naar een koffietentje waar je normaal niet heen zou gaan. Wie weet kan het voor behoorlijk wat nieuwe inzichten zorgen.

4. Begin met bloggen

Misschien vind je bloggen helemaal niets of hou je niet eens van schrijven, maar toch kan dit voor wat meer creativiteit zorgen. Hoe? Door het allemaal op te schrijven (op je eigen manier) of door gewoon foto’s als blogpost te plaatsen. Je hoeft je blog natuurlijk niet per se op openbaar te zetten en je kan het net zo goed gewoon voor jezelf houden. Zie het als een soort dagboekje waarin je precies kan zien hoe je creativiteit beter wordt. Je kan dit natuurlijk ook bijhouden in een Pinterest bord.

5. Vergeet niet dat creativiteit in de kleine dingen zit

Dacht je dat je niet creatief was? Denk daar nog maar eens een keertje over na! Je weet toch elke dag weer iets passends uit de kast te halen qua outfit of je verzint een lekker recept om te koken in de avond. Ook daar zit een beetje creativiteit in! Leef je hier daarom ook in uit en je zal merken dat deze creativiteit steeds groter wordt.

Probeer dingen uit, ga op zoek naar jouw creativiteit en probeer hier iets moois van te maken. Soms is het goed om jezelf een klein beetje uit te dagen. Je weet tenslotte nooit waar het goed voor zal zijn. 😉

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Meer van dit soort artikelen? Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!

Ondertussen lifestyle feed is momenteel niet beschikbaar.

Meer lifestyle op
Logo002Lace Up, girl. Get out there and make things happen
Powered by: