|
Toets ENTER om te zoeken
Jouw wereld in beeld
Wat je kunt leren van iemands lichaamstaal
Is melk echt zo slecht voor je als je tegenwoordig...
Ben je een held als je iets moeilijks probeert, ma...

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Lace Up:
Foto: Pexels
Deze 5 onderwerpen kun je het beste vermijden tijdens je sollicitatiegesprek
Waarom jij dit moet checken
Dit is sowieso handig voor als jij binnenkort (weer) op gesprek mag.

Nice! Vier (of vijf… of zes…) jaar gezwoegd op je studie en nu heb je eindelijk een sollicitatiegesprek. Allemaal leuk en aardig, maar je bent zo zenuwachtig dat je bang bent dat je gaat ratelen en dingen gaat zeggen waar je later spijt van krijgt. Om dit te voorkomen hebben wij 5 onderwerpen voor je opgesomd waar je absoluut niet over moet beginnen tijdens een sollicitatie, zodat je minder snel door de mand zal vallen. En dan beloof ik je dat het allemaal echt wel goed moet komen.

Lees ook: 4 redenen waarom je niet moet stressen als je net bent afgestudeerd

Foto: Giphy
Foto: Giphy

1. Praat vooral niet over je (ellendige) liefdesleven

Je kan aan je – misschien wel – toekomistige baas vertellen dat je net een relatie achter de rug hebt en dat die break-up echt wel zwaar voor je was, maar dat hoeft hij allemaal niet te weten. Het laatste wat zo’n man wil is een chick die allemaal drama met zich mee brengt. Zorg ervoor dat je overkomt als een ‘miss independent’. Scoor je meteen al véél meer punten.

2. No go: vertellen dat je vorige baas ‘echt zóóó irritant’ was

Had je altijd mot met je vorige baas? Of kon je er niet zo goed tegen dat hij of zij je altijd vertelde wat je moest doen? Vond jij dat het allemaal beter kon en ergerde je je daarom kapot? Vertel dit dan allemaal niet. Je komt dan heel slecht over en bovendien geef je een onbetrouwbare indruk.

3. Ziektes zijn persoonlijk

Ben je lang ziek geweest? Zat je een tijdje niet zo lekker in je vel? Dit kan je beter niet vertellen bij je sollicitatiegesprek. Je leeft voor de toekomst. Het is iets persoonlijks, zolang het niet relevant is om te vermelden, moet je dat dan ook niet doen.

Foto: Pexels
Foto: Pexels

4. Kinderwensen?

Wil je later graag drie meisjes en twee jongens voordat je de dertig aantikt? Laat deze informatie dan alsjeblieft achterwege. Tuurlijk, werkgevers mogen jou niet weigeren om je kinderwens, maar het idee dat je er niet vaak zult zijn omdat je voortdurend zal rondhuppelen met een dikke buik, is natuurlijk niet ideaal.

5. Blablablabla…

Ratelen is nóóit goed. Waarom? Je komt dan snel zenuwachtig over en dit is het laatste wat je wil. Het is de kunst om goed naar je gesprekspartner te kijken want op deze manier komt het gesprek veel natuurlijker over.

Maar geef dan eens een tip: wat helpt wel?

De ideale manier om niet zenuwachtig over te komen is om je van te voren fysiek in te spannen. Nou hoef je niet met je rode zweethoofd en hardloopbroek aan te komen natuurlijk, maar als je bijvoorbeeld vóór het gesprek de trap neemt en (een beetje) buiten adem raakt, zul je zien dat je je zenuwen beter in bedwang kunt houden.

Meer van dit soort artikelen? Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!

Ondertussen lifestyle feed is momenteel niet beschikbaar.

Meer lifestyle op
Logo002Lace Up, girl. Get out there and make things happen
Powered by: