|
Toets ENTER om te zoeken
Jouw wereld in beeld
Wat je kunt leren van iemands lichaamstaal
Is melk echt zo slecht voor je als je tegenwoordig...
Ben je een held als je iets moeilijks probeert, ma...

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Lace Up:
Deze killer kwaliteiten laten jou shinen tijdens een sollicitatie – en ook jij bezit ze
Waarom jij dit moet checken
Deze tips gaan je zonder twijfel helpen bij je eerstvolgende sollicitatie.

“Wat zijn je goede kwaliteiten?” vraagt de man of vrouw bij wie jij een sollicitatiegesprek hebt. Je voelt dat de stressvlekken langzaam zichtbaar worden. ‘Goede kwaliteiten? Wat moet ik eigenlijk opnoemen zonder dat het ontzettend oppervlakkig is?’ denk je…

Geloof ons. Je hebt meer kwaliteiten dan je denkt. Lees maar verder.

Lees ook: Deze 5 onderwerpen kun je het beste vermijden tijdens een sollicitatiegesprek

Foto: Giphy
Foto: Giphy

Kritisch denken

Dit lijkt misschien weer heel erg ‘logisch’, maar het tegendeel is toch echt waar. Als er honderden dingen totaal onoverzichtelijk zijn, maar jij het ‘snapt’ (omdat je kritisch kan kijken) en het kan vertalen naar iets wat een doelgroep begrijpt, kan ik je met 100% zekerheid vertellen dat er zeker bedrijven zijn die jou nodig hebben.

Creativiteit

Iedereen die dingen op een andere manier kan zien, is een aanwinst voor een bedrijf. Zorg ervoor dat je tijdens je sollicitatie een voorbeeld geeft over een probleem dat je op een ‘originele’ manier hebt opgelost. 1-0 voor jou!

Schrijven

Iedere sector kan deze kwaliteit van jou gebruiken. Als je het Nederlands (of Engels) perfect onder de knie hebt én leuk kan schrijven, kun je al heel veel taken vervullen. Zorg er in ieder geval voor dat je CV en motivatiebrief tip top in orde zijn, dan heb je de eerste stap al gezet.

Presentaties maken

Was je op school altijd een kei in het maken van PowerPoint- of Prezi presentaties? In het werkveld zul je dit ook gewoon moeten blijven doen. Bij je sollicitatie is het goed om te vertellen dat jij een keer met een presentatie een hele groep mensen naar je hand hebt getrokken, omdat jij van die vette dia-slides had gemaakt.

Teamplayer

Het is natuurlijk altijd een goede skill als je met verschillende mensen op een goede manier naar een goal toe kan werken. Zorg ervoor dat je tijdens je sollicitatie benadrukt dat je op je vorige job (of op school) ‘samen’ dingen voor elkaar hebt gekregen en praat niet alleen over ik, ik, ik…

Bereid zijn om dingen te leren

Soms moet je tijdens je baan dingen doen waar je niet voor gestudeerd hebt, of wat niet je sterkste kanten zijn. Het is dus wel belangrijk dat je bereid bent je hiervoor in te zetten. Laat in je CV of tijdens je gesprek al zien dat je hiervoor open staat. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: “Ik heb leren gitaar spelen via YouTube”, of “ik heb uit een boek leren coderen”. Dan laat je al zien dat je het leuk vindt om nieuwe dingen op te steken.

Meer van dit soort artikelen? Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!

Ondertussen lifestyle feed is momenteel niet beschikbaar.

Meer lifestyle op
Logo002Lace Up, girl. Get out there and make things happen
Powered by: