|
Toets ENTER om te zoeken
Jouw wereld in beeld
Wat je kunt leren van iemands lichaamstaal
Is melk echt zo slecht voor je als je tegenwoordig...
Ben je een held als je iets moeilijks probeert, ma...

Playd.nl is momenteel niet beschikbaar.

De 100 meest veelbelovende jongeren van Nederland
Volg Lace Up:
Foto: Pexels
Gap year: hoe maak je jouw tussenjaar onvergetelijk?
Waarom jij dit moet checken
Haal alles uit jezelf met deze tips!

Ben jij die boeken écht even helemaal zat? Weet je niet wat je wil gaan studeren? Of wil het gewoon écht even niet lukken met je studie? No worries! We zijn nog jong. Neem lekker een tussenjaar aankomend schooljaar en maak er iets onvergetelijks van. Om te zorgen dat jij alle opties overweegt voor je tussenjaar, hebben wij de leukste dingen voor je op een rijtje gezet.

Lees ook: Wanderbrief: de wereld rondreizen en ter plekke betalen met mini-stages

1. Reizen

Reizen kan natuurlijk niet ontbreken, dus laten we er maar direct mee beginnen. Het is iets wat je so-wie-so moet doen als je een jaar vrij bent. Maar goed, klein probleempje: met welk geld ga jij dit doen? Niet iedereen heeft een torenhoge spaarrekening of ouders die dit even kunnen voorschieten (of zelfs betalen!). Je moet hier keihard voor bikkelen. Maar hé, dan krijg je er wel wat voor terug. Ga bijvoorbeeld éérst een half jaar werken, en daarna een half jaar reizen. Of zorg ervoor dat je een baantje in het buitenland weet te fixen. Beetje creatief zijn en je zult zien dat het je écht wel lukt.

Foto: Pexels
Foto: Pexels

2. Work work work work work…

Ga een jaar werken. Dit lijkt misschien heel erg rot, maar het is ontzettend fijn om wat geld te hebben voor wanneer je aan je studie begint (lees: studeren betekent sociaal leven, dus is ontzettend duur). Doe wel écht je best om een baantje te zoeken waar je daadwerkelijk iets leert. Het is rot om te moeten zien dat jouw vrienden (die wel studeren) allemaal dingen leren terwijl jij alle productprijzen van de Albert Heijn tot in de puntjes uit je hoofd weet. Misschien kun je wel je eigen bedrijf starten!

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Lees ook: Twee twintigers over hoe hun tussenjaar heeft uitgepakt

3. Goed doel

Verhoog je karmapunten door vrijwilligerswerk te doen bij een goed doel. Dit kan in het binnen- of buitenland, wat jij het meest prettig vindt. Je ontmoet ontzettend veel mensen én weet dat het leven ook anders kan zijn zoals wij dat in Nederland kennen. Perfect voor als je de Nederlandse gekte even helemaal zat bent. Het staat bovendien heel goed op je CV.

Foto: GettyImages/Handout
Foto: GettyImages/Handout

4. Leer een andere taal

Een andere taal leren in het buitenland is toch veel beter dan drie keer in de week de verplichte lessen Duits? Eindelijk een taal die je echt zelf onder de knie wil hebben. Je kan natuurlijk ook iemand anders juist een taal leren, bijvoorbeeld Engels geven aan kinderen in het buitenland.

Foto: Pexels
Foto: Pexels

5. Wwoofen

Je kunt gaan wwoofen! Dit is een manier van werken en vakantie vieren in één. Hoe handig! Voor 4 uur werken per dag krijg je een bed en te eten. Het gaat om de culturele uitwisseling tussen toerist en gastgezin en kan van 2 dagen tot 2 maanden (of langer) duren. Leuk om andere gewoontes en leefmanieren van mensen in een land te leren kennen. Bovendien bespaar je véél meer geld omdat je minder uitgeeft.

Foto: Gapyear.com
Foto: Gapyear.com

Dusseh… wat is jouw plan? 🙂

Meer van dit soort artikelen? Like ons dan nu!
Deel dit!
Je email is verstuurd!

Ondertussen lifestyle feed is momenteel niet beschikbaar.

Meer lifestyle op
Logo002Lace Up, girl. Get out there and make things happen
Powered by: